GENERATIONSSKIFTE HOS A. WINTHER

Om casen

Interview 6. juni 2019 med Anders Winther

Næste generation arbejder i virksomheden: Mette 40 år, cand.merc – tidligere arbejdet for Maersk og Kristian 32 år cand.merc og arbejdet ved analysevirksomheden Nielsen Global Media.

Kort om A. Winther A/S

A. Winther A/S er en af Danmarks ældste cykelfabrikker, og vores stolte traditioner går tilbage til 1932. Siden etableringen i 1932 har Winther A/S været familieejet –nu i 3. generation og 4. generation er indover og medejere i dag.

Læs mere på winthercykel.dk

 

 

Hvornår fik du interessen for generationsskifte?

Anders har altid selv haft interessen og gik meget ude i produktionen i alle barneårene. Efter en studentereksamen og et par hint fra forældre og bedstemor, blev DTU i Lyngby studiestedet og ingeniørtitlen kunne tilføjes endnu en Winther.

Anders var omkring en virksomhed i Odense, hvor der blev lavet motorer inden han kom hjem til virksomheden i 1973 og fik ansvaret for planlægning og indkøb til produktionen. 1976 døde en vigtig person i ledelsen for salg og økonomi. Det betød at Anders nu i en ung alder blev adm. direktør for 60-70 ansatte og allerede dengang var eksporten en væsentlig del af dele med ca. 70% af omsætningen.

Hvilke råd vil I give til sønner/døtre/næste generation, der skal i gang med skiftet?

I dag ved Anders alt hvad der er værd og vide om både produktion, udvikling, innovation, økonomi, salg, indkøb og det råd han giver videre til næste generation, at det er godt få indsigt og øvelse i at arbejde forskellige steder i virksomheden og forinden have prøvet noget af udenfor virksomheden.

Datteren Mette har pt. sit område på Kangaroo cyklen – hele værdikæden fra indkøb til produktion til salg og innovation. Sønnen Kristian tager sig godt af institutionsvaremarkedet på en del eksportmarkeder, der ikke lige grænser op til Danmark.

Har I et godt råd til den afgående generation?

Det er måske ikke så meget et råd, som en konstatering, at det er svært at finde den nemme og hurtige løsning hele vejen rundt. Der er dele af organisationen som kan betegnes som mere sårbart end andet pga. viden er fordelt på få personer.

Hvor gik I hen for at få hjælp til generationsskifte?

Bestyrelsesformanden og jeg har drøftet det på lukkede møder og selvfølgelig hvor en del af møderne haft været sammen med børnene. Der har været lange snakke om strukturen og om opgaverne.

Hvad er jeres fokus på lige nu?

Der er lige nu fokus på, hvordan man ikke alene tænker i generationsskifte, men også hvordan det mulige ”videnskifte”. Hos Winther er der rigtig meget produktudvikling og innovation på flere hovedområder. Det har altid været DNAet for virksomheden og det er uhyre vigtigt at fortsætte den trend.

Kontakt Nøglebundtet

12 + 6 =

Nøglebundtet
Birk Centerpark 40
7400 Herning

CVR: 21900702

-

30 29 48 20
annette@spickerspicker.dk