Når en ejerleder står overfor et generationsskifte, påvirker det hele familien. Både dig som ægtefælle/kæreste og jeres børn gør jer måske allerede tanker om livet efter virksomheden. 

I sidste uge talte vi lidt om, hvad DU ønsker. I dag går vi videre til jeres børn. Ved du mon hvad de ønsker?

Børnenes drømme om livet efter virksomheden

Det kan være et barskt spørgsmål at få stillet – og derfor stiller jeg det til dig nu. Så har du tid til at reflektere over, hvordan jeres børn forholder sig til det forestående generationsskifte. Og du har både tid og ro til også at tænke de svære tanker.

Som barn af en ejerleder ved jeg, at det kun er naturligt, at man allerede fra man er helt lille, naturligt bliver en del af virksomheden. Snakkene over spisebordet, besøg i virksomheden, måske et fritidsjob med tiden.

Læs min historie som ejerlederdatter

Men ikke to familier er ens. Har du talt med dine børn om, hvad de ønsker sig af generationsskiftet? Måske er der én eller flere, som ønsker at overtage virksomheden? Eller måske glæder de sig, til din partner går ud af virksomheden, og der (forhåbentlig) bliver mere tid til familieting?

Inspiration til refleksion

Der er mange muligheder. I videoen giver jeg dig fire svarmuligheder, men som sagt – ikke to familier er ens. Der er et utal af svarmuligheder og kombinationer. Det vigtigste er ikke, om du kan identificere dig med en eller flere af svarmulighederne. Det vigtigste er, at du tager dig tid til at reflektere over jeres fremtidsdrømme som familie.

Måske er tiden kommet til, at du/I skal tage snakken med jeres børn om jeres alle sammens liv efter virksomheden skifter hænder?

Har du brug for inspiration og vejledning til, hvordan du griber sådan en samtale an? Eller har du lyst til at have en uvildig erfaren person med på sidelinjen?

Du er meget velkommen til at kontakte mig til en uforpligtende snak.

Vil du vide mere om generationsskifte?
Download min booklet, hvor du får 11 gode råd til det gode ejerskifte.