– hvad med nøglebundtet til dine forældres livsværk?

Som barn af en ejerleder har du formentlig været igennem forskellige faser ift. din tilknytning til virksomheden.

Da du var lille, var du ikke i tvivl: Når du blev stor, så ville du arbejde i dine forældres virksomhed! Som teenager var du heller ikke i tvivl: Når du blev ældre, ville du lave noget helt andet end at være i dine forældres virksomhed! Som ung student, kom du i tvivl: Hvad skulle du egentlig være, når du blev stor?

Næste generation – hvad skal du?

Din rolle som potentiel næste generation ændrer sig, efterhånden som tiden går, og du får flere og flere lag bygget på både personligt og fagligt.

For hvad er dine drømme? Dine forældres? Dine søskende? Og din kærestes/ægtefælles? Og én ting er drømmene – men hvordan med det faglige, valg af uddannelse, efteruddannelse og måske ligefrem tankerne om et glidende generationsskifte allerede nu?

Det er et spændende farvand at begive sig ud på – sådan et generationsskifte i en familieejet virksomhed. Det kræver tid, det kræver mod, og det kræver kompetencer. Kompetencer både til at lede en virksomhed, men også til at være i det familiære, igangsætte snakke med de rigtige mennesker og sikre, at fremtidens jul også bliver hyggelig.

Giv plads til de mange spørgsmål

Ikke to familier er ens. Ikke to generationsskifter er ens. Men der er alligevel nogle fællestræk og nogle spørgsmål, som det er godt at stille sig selv og hinanden i processen.

Jeg har tidligere stillet lignende spørgsmål til dine forældre:

Og nu er turen kommet til dig.

Følg med her på bloggen og kig med de næste uger på LinkedIn – måske jeg kommer til at gå lidt tæt på, men du bestemmer helt selv, hvor meget du vil lægge i hvert spørgsmål. Jeg håber bare at hjælpe din personlige afklaring og et kommende generationsskifte i jeres familievirksomhed godt på vej.

Vil du vide mere om generationsskifte?
Download min booklet, hvor du får 11 gode råd til det gode ejerskifte.