Du er vigtig i generationsskifte. Selvom jeg bliver ved med at skrive, at du er den, der ”står ved siden af”, så gør jeg det med fuld respekt over, at du samtidig står midt i orkanens øje. 

Generationsskifte i familieejede virksomheder er en stor begivenhed. Både for ejerleder og de nærmeste omkring ham/hende.

Livet som virksomhedsejer er ofte en relativ stor del af ejerlederens identitet. Og det er en del af hele familiens hverdag.

Nogle af mine foregående spørgsmål har handlet om dig specifikt. Andre har handlet meget om din familie. Fælles for alle spørgsmålene er, at de handler om de bløde værdier.

Her er de syv spørgsmål samlet – klik på dem for at se en video og læse mere:

  1. Kender du vejen til din virksomhedsejers – din ægtefælles – exit?
  2. Hvad ønsker du dig af livet efter virksomheden?
  3. Har du nogen ide om, hvad jeres børn, bonusbørn tænker om virksomheden, om fremtiden om generationsskifte?
  4. Hvad er det hårdeste for din ægtefælle/for din kæreste i det her?
  5. Har I en plan for exit?
  6. Er der en familiekabale, der skal gå op hos jer?
  7. Har du nogen at tale med om det her?

Men hvad med dig?

Har DU har nogen at tale med? Én eller flere fortrolige, som du kan vende dine tanker, glæder og bekymringer med? Måske er det din ægtefælle/kæreste. Måske er det en nær ven.

Og måske har du faktisk brug for at tale med en udefra om lige præcis din situation. Én der ikke har følelser i klemme ind i jeres personlige relationer.

Brug denne video til at sætte fokus på dig selv: Er du der, hvor du ønsker ift. et kommende generationsskifte? Har du brug for sparring? Eller for at sætte tid af i kalenderen til at reflektere og igangsætte nogle af de svære snakke?

Held og lykke – og kontakte mig endelig til en uforpligtende snak, hvis du har brug for lige at vende din situation med en ekstern.

Vil du vide mere om generationsskifte?
Download min booklet, hvor du får 11 gode råd til det gode ejerskifte.