Som professionel rådgiver – erhvervsrådgiver i en bank, advokat eller revisor – har du sikkert stået overfor flere SMV’ere med et forestående generationsskifte.

Hvad er målet for dig med at hjælpe SMV’er? Jeg tænker særligt på, når du ved, at der skal kigges på generations-/ejerskifte – og ejerlederen ved det, men når I mødes, undlader I begge dette ret kildne emne igen…

I stedet drejer jeres snak sig måske om travlhed, manglende arbejdskraft, den nye maskine og vejret. Det er helt naturligt. Det er der ikke noget galt i. Men på et tidspunkt skal det kildne emne, det forestående generationsskifte, italesættes, skal det ikke?

Det samme – bare bedre?

Som ekspertrådgiver til erhvervslivet ved du, at familieejede virksomheder i generationer har skabt vækst, innovation og arbejdskraft i Danmark.

Her har du hjulpet med råd, jura, finansiering og meget mere på sidelinjen… Hvad med at fortsætte med alt det, du gør godt – men bare gøre det lidt bedre?

Jeg har konkret fem spørgsmål til dig:

  1. Er du klar til at blande dig i familierelationerne?
  2. Har du oplevet en proces gå i stå pga. manglende afklaring hos ejerleder?
  3. Har du oplevet ikke at slå til på det menneskelige område i generationsskifte?
  4. Vil du gerne være bedre til at forstå næste generation?
  5. Ved du, hvor du får hjælp til at blive bedre til at guide i generationsskifte?

Workshop i generationsskifte

Ovenstående spørgsmål giver ofte anledning til flere spørgsmål. Har du overvejet, hvordan du sikrer at du og dit team håndterer de blødere værdier i generationsskifte endnu bedre?

Lad mig facilitere en workshop hos dig/jer, der både giver refleksion og værktøjer til at blive bedre til de menneskelige udfordringer – til dialogen med ejerlederen og familien.

Det kan også være her hos mig i Innovatorium i Herning, hvor jeg har lokaler til rådighed uanset om du foretrækker sparring 1-til-1, træning i mindre grupper eller en større workshop.

Målet er at gøre det, I er gode til med den ekstra dimension, som bringer jer tættere på kunden: Ejerlederen og næste generation.

Kontakt mig for at høre mere.

Meget mere om generationsskifte

Jeg har de sidste måneder delt en række spørgsmål vedrørende generationsskifte til ejerleder, ægtefælle og næste generation. Måske nogle af mine videoer kan give dig inspiration til næste gang du står med en SMV’er, der står overfor et generationsskifte? Se med:

Du kan også læse mere i min folder med 11 gode råd til det gode ejerskifte.