Dine forældres virksomhed har været en naturlig del af din hverdag gennem mange år. Du drømmer om en dag at overtage nøglebundtet og styre virksomheden godt videre.

Men hvem ved, at du går med de tanker? Er det noget, I er åbne om iblandt dine søskende og overfor dine forældre? Eller er det mest noget, du selv går og tænker på?

Tal om dine drømme for familievirksomheden

Der er mange tanker og følelser forbundet med et generationsskifte i en familieejet virksomhed. For nogen er det helt naturligt at tale åbent omkring fremtidens muligheder – for andre er det naturligt at gå på listefødder.

Men uanset hvordan I gør i din familie, kommer der en dag, hvor du skal tage snakken med dine forældre og dine søskende. Og måske er den dag i dag?

Dine forældre kender virksomheden ned til mindste detalje. Når du fremlægger dine drømme og tanker om fremtiden, kan I sammen få talt om mulighederne. Både ift. hvilken stilling, du ønsker og passer ind i, og hvordan I får flest mulige af både jeres fælles og forskellige ønsker og drømme til at gå op. I har alle det samme ønske: At sikre at din mors og/eller fars virksomhed drives bedst muligt videre.

Giv plads til de mange spørgsmål

Ikke to familier er ens. Ikke to generationsskifter er ens. Men der er alligevel nogle fællestræk og nogle spørgsmål, som det er godt at stille sig selv og hinanden i processen.

Jeg har tidligere stillet lignende spørgsmål til dine forældre:

Og nu er turen kommet til dig.

Du bestemmer helt selv, hvor meget du vil lægge i mine spørgsmål. Mit håb er, at det kan hjælpe din personlige afklaring og det kommende generationsskifte i jeres familievirksomhed godt på vej.

Har du brug for sparring i processen – og til hvordan du kommer i gang med at tale med dine forældre og søskende omkring et kommende generationsskifte – er du altid meget velkommen til at kontakte mig.

Og hvis du vil vide mere om generationsskifte, kan du downloade min booklet, hvor du får 11 gode råd til det gode ejerskifte.