Tiden går, og du står måske og tripper efter at blive næste generation i virksomheden. Du vil virkelig gerne i gang med at lære den endnu bedre at kende – og sætte dit aftryk på fremtiden.

Men ved du, hvornår dine forældre ønsker at træde ud af virksomheden? Er det noget, I får talt om – eller er det et minefelt at begive sig ud på?

Måske ved dine forældre det ikke en gang selv. Måske har de ikke fået talt om det endnu. Det kan du læse mere om i  mine blogindlæg til ejerleder og ægtefælle/kæreste til ejerleder.

Endelig stop og glidende generationsskifte

Måske er I godt i gang. Dine forældre ønsker at stoppe NU, og du står til at overtage virksomheden efter sommerferien, når det sidste praktiske  er gået på plads.

Måske har I en plan om, at virksomheden skal være overdraget om tre år, og du nu er i gang med at få styr på de sidste kompetencer, du mangler.

Uanset hvad jeres plan er, vil jeg foreslå jer at overveje et glidende generationsskifte: Få lavet en plan for de næste fx fem til ti år. I den periode kommer du tættere ind på virksomhedens kerne, så du er helt klar til at overtage nøglebundtet, når I er igennem processen.

Det kan du læse meget mere om i de næste på blogindlæg.

Næste generation – læg en plan og sæt ord på

Du har de sidste par uger fået stillet fire forskellige spørgsmål, som kan hjælpe dig til at få styr på, hvor DU står henne ift. dine forældres virksomhed. For mig er det vigtigt at pointere, at du skal have styr på din personlige afklaring – og du skal tale med både dine søskende og dine forældre om dine planer,. På den måde får I sammen klarhed på hinandens roller og drømme for fremtiden.

  1. Hvem ved, at du er interesseret i dine forældres virksomhed?
  2. Vil dine søskende med ombord i virksomheden?
  3. Hvad vil du gøre anderledes i virksomheden?
  4. Ved du, hvornår dine forældre vil stoppe med at drive virksomhed?

Giv plads til de mange spørgsmål

Ikke to familier er ens. Ikke to generationsskifter er ens. Men der er alligevel nogle fællestræk og nogle spørgsmål, som det er godt at stille sig selv og hinanden i processen.

Du bestemmer helt selv, hvor meget du lægger i mine spørgsmål. Mit håb er, at det kan hjælpe din personlige afklaring og det kommende generationsskifte i jeres familievirksomhed godt på vej.

Har du brug for sparring i processen, er du altid meget velkommen til at kontakte mig.

Og hvis du vil vide mere om generationsskifte, kan du downloade min booklet, hvor du får 11 gode råd til det gode ejerskifte.